PRIDRUŽI SE

‘M1 – Prava za mlade’ nije uobičajena politička pojava

Izuzevši činjenicu da M1 Prava za mlade nema namjeru registrirati se kod Centralne izborne komisije niti se kandidirati na izborima koji slijede, M1 Prava za mlade, sve do okončanja Izbora 2014, a izvjesno i nakon toga, u javnosti će istupati kao prava stranka, sa svim elementima političkog organiziranja i zagovaranja ciljeva za koje se bori. M1 će intenzivno promovirati svoje već pripremljene programe, dostupne na web-stranici www.pravazamlade.com, koji sadrže konkretna i provodiva rješenja za probleme u oblastima od primarnog značaja za mlade: zapošljavanja, obrazovanja, društvenog i političkog učešća, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi, informiranja i mobilnosti te kulture i sporta.

M1 uložit će svoj maksimum da na najbolji način predstavi model uzorne stranke, naklonjene mladima, s pažljivom i trensparentnom kadrovskom politikom i realnim mjerama, koje mladima mogu donijeti korist u svakodnevnom životu. M1 neće se (primarno) baviti „visokom politikom“ – ustavnim promjenama, presudom Sejdić-Finci, preustrojem FBiH,  statusom entiteta i sl. – koja je često apstraktna za mlade ljude, niti će se baviti kod nas široko rasprostranjenim politikanstvom i populizmom. M1 promovirat će svoju politiku kao mjerljivu i konkretnu disciplinu, insistirajući isključivo na pitanjima oko kojih je jednostavno postići saglasnost svih stanovnika BiH.

M1 na ovaj način želi politički obrazovati mlade ljude i pravovremeno buditi i razvijati kritičko mišljenje prilikom odabira kandidata na izborima. M1 želi motivirati mlade za učešće u promjenama „ne za bolje sutra, već za bolje danas“, jer imaju ogroman glasački potencijal: više od 610.000 punopravnih glasova.

Ujedno, naša programska rješenja mogu poslužiti svim političkim strankama u BiH kao resursna baza dobrih rješenja. Ali, bez manipulacije. Probuđena građanska hrabrost zasigurno više neće tolerirati neispunjena predizborna obećanja.

M1 je otvorena za sve, bez obzira na starosnu granicu, vjersku pripadnost, ideološko uvjerenje pa čak i stranačku opredjeljenost. Učlanjenje je besplatno, a obrazac je jednostavan i dostupan na našoj web-stranici.

Pridružite nam se, jer SVIće!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave