PRIDRUŽI SE

Sastanak predstavnika M1 s predsjednikom PDP-a Mladenom Ivanićem

10372578 329124377236034 5023315271105553801 n

Predstavnici M1 Prave za mlade, predsjednik Rusmir Pobrić, generalna sekretarka Mirela Ajanović i PR Tarik Kapetanović u petak, 6. juna, u prostorijama Parlamentarne skupštine BiH, imali su sastanak s predsjednikom Partije demokratskog progresa (PDP) i delegata u Domu naroda PSBiH Mladenom Ivanićem.

Na sastanku je razgovarano o teškom položaju mladih u zemlji, o problemu političke nezainteresiranosti za mlade ljude, o predrasudama prema mladima koje su uvriježene u bh. društvu te predizbornom periodu i programima političkih partija. Predsjednik M1 ukratko je predstavio viziju M1, planirane aktivnosti do Izbora 2014 te mjere i rješenja koje zagovara, a tiču se ključnih pitanja za mlade ljude: zapošljavanja, obrazovanja, društvenog uključivanja, zdravstvene zaštite , socijalne skrbi i dr. Istakao je glasačku snagu mladih u BiH, koja broji više od 610 hiljada glasova, i koja nije pasivna, kako je često predstavljana u javnosti.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić predstavio je strukturu mladih u Partiji demokratskog progresa, ranije aktivnosti koje je PDP imao u oblasti mladih te istakao otvorenost PDP-a prema omladinskoj samoinicijativi i prihvatanju dobrih rješenja.

Načelno je dogovoren i naredni sastanak radnog karaktera u Banja Luci, na temu konkretizacije programa političkih partija u kontekstu sadržanih mjera i rješenja koje se odnose na mlade.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

Izbornom gender lektirom do boljeg položaja žena

Narandžasti dan u svijetu se označava kao Dan borbe protiv nasilja nad ženama i...

M1 za vijest
Novosti

Snažnije žene za snažnije društvo

Zastupljenost žena, naročito mladih, u bosanskohercegovačkoj političkoj sceni prema brojnim pokazateljima je...

predrok
Novosti

Predizborni rokovnik, neophodan alat za Izbore 2014

  M1 Prava za mlade kreirala je Predizborni rokovnik, jednostavan alat koji...

kartoni-secret
Novosti

Koji će političari pokazati svoje imovinske kartone? Neki već jesu!

    Nakon što su čelnici M1 Prave za mlade još početkom...