Који ће политичари показати своје имовинске картоне? Неки већ јесу!

kartoni-secret

 

 

Након што су челници М1 Праве за младе још почетком априла 2014 на своју официјелну страницу www.правазамладе.цом уз биографије поставили и имовинске картоне, показујући спремност на транспарентно ђеловање, њихов позитиван примјер је слиједио и Огњен Тадић, потпредсједник Српске демократске странке СДС-а.


Из СДС-а су најавили да ће и сви остали кандидати ове странке на октобарским изборима јавно објавити имовинске картоне те позвати све кандидате да учине исто.


„Сви челници М1 су од првог дана свог појављивања у јавности, крајем марта ове године, на увид грађанима ставили своје имовинске картоне. Желимо показати како би се једна политичка партија требала понашати и ђеловати. Драго ми је чути да је недавно и Огњен Тадић из СДС-а направио сличан корак, надам се да ће и други политичари кренути овим стопама, да политика у БиХ коначно добије потпуно другачију парадигму понашања - транспарентан и одговоран однос званичника према онима који их бирају и плаћају.“, изјавио је Русмир Побрић, предсједник М1 Праве за младе.

У европским државама уобичајена је пракса да се пред изборе јавно објаве имовински картони кандидата и да се сви подаци о имовини и приходима оних који су изабрани објављују периодично до краја мандата.

 

 

US Embassy - Logo - Funding 2

Objavljivanje ovog materijala je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State.M1 PRAVA ZA MLADE    ALL RIGHTS RESERVED  Copyright ©  2018
M1 - Prava za mlade je inicijativa Instituta za razvoj mladih KULT