Састанак представника М1 с предсједником Странке за БиХ Амером Јерлагићем

BeFunky M1 SBiH 2.jpg

Састанак представника М1 с предсједником Странке за БиХ Амером Јерлагићем

Представници М1 Праве за младе, предсједник Русмир Побрић, генерална секретарка Мирела Ајановић и чланица Предсједништва М1 Наида Шахбаз, у понеђељак, 7. јула 2014., у Сарајеву, одржали су састанак с предсједником Странке за БиХ (СБиХ) Амером Јерлагићем.

Тема састанка била је актуелна политичка и економска ситуација у земљи, предстојећи Избори и предизборне кампање које слиједе, с посебним освртом на тежак положај младих у БиХ и њихову улогу у политичким дешавањима у БиХ.

Предсједник Русмир Побрић, након кратког представљања концепта и визије М1, презентирао је најзначајније мјере из програма М1 за 7 кључних области за младе – запошљавање, образовање, учешће у политичком животу, здравствену заштиту, социјалну скрб, информирање и мобилност те културу и спорт – истакавши да су све мјере које М1 предлаже утемељене на аргументацији, дефинираним проблемима и исказаним потребама младих, које су забиљежене у релеватним истраживањима и службеним извјештајима и популацији младих.

Предсједник Јерлагић је истакао да дијели врло сличне ставове и поздравља предложене мјере, најавивши да ће СБиХ погледати све програме М1 и изјаснити се о њима, након чега је могућа и ужа сарадња на конкретизацији програма СБиХ у контексту садржаних мјера и рјешења које се односе на младе. Додао је и да СБиХ мијења кадровску структуру и кадровску политику, те да ће се на предстојећим Изборима дати прилика и мјесто млађим кадровима на кандидатским листама.

 

 

US Embassy - Logo - Funding 2

Objavljivanje ovog materijala je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State.M1 PRAVA ZA MLADE    ALL RIGHTS RESERVED  Copyright ©  2018
M1 - Prava za mlade je inicijativa Instituta za razvoj mladih KULT