Koji će političari pokazati svoje imovinske kartone? Neki već jesu!

kartoni-secret

 

 

Nakon što su čelnici M1 Prave za mlade još početkom aprila 2014 na svoju oficijelnu stranicu www.pravazamlade.com uz biografije postavili i imovinske kartone, pokazujući spremnost na transparentno djelovanje, njihov pozitivan primjer je slijedio i Ognjen Tadić, potpredsjednik Srpske demokratske stranke SDS-a.

 

Iz SDS-a su najavili da će i svi ostali kandidati ove stranke na oktobarskim izborima javno objaviti imovinske kartone te pozvati sve kandidate da učine isto.

 

„Svi čelnici M1 su od prvog dana svog pojavljivanja u javnosti, krajem marta ove godine, na uvid građanima stavili svoje imovinske kartone. Želimo pokazati kako bi se jedna politička partija trebala ponašati i djelovati. Drago mi je čuti da je nedavno i Ognjen Tadić iz SDS-a napravio sličan korak, nadam se da će i drugi političari krenuti ovim stopama, da politika u BiH konačno dobije potpuno drugačiju paradigmu ponašanja - transparentan i odgovoran odnos zvaničnika prema onima koji ih biraju i plaćaju.“, izjavio je Rusmir Pobrić, predsjednik M1 Prave za mlade.

 

U evropskim državama uobičajena je praksa da se pred izbore javno objave imovinski kartoni kandidata i da se svi podaci o imovini i prihodima onih koji su izabrani objavljuju periodično do kraja mandata.

 

 

US Embassy - Logo - Funding 2

Objavljivanje ovog materijala je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State.M1 PRAVA ZA MLADE    ALL RIGHTS RESERVED  Copyright ©  2018
M1 - Prava za mlade je inicijativa Instituta za razvoj mladih KULT