Sastanak predstavnika M1 s predsjednikom Stranke za BiH Amerom Jerlagićem

BeFunky M1 SBiH 2.jpg

 

Sastanak predstavnika M1 s predsjednikom Stranke za BiH Amerom Jerlagićem

 

Predstavnici M1 Prave za mlade, predsjednik Rusmir Pobrić, generalna sekretarka Mirela Ajanović i članica Predsjedništva M1 Naida Šahbaz, u ponedjeljak, 7. jula 2014., u Sarajevu, održali su sastanak s predsjednikom Stranke za BiH (SBiH) Amerom Jerlagićem.

Tema sastanka bila je aktuelna politička i ekonomska situacija u zemlji, predstojeći Izbori i predizborne kampanje koje slijede, s posebnim osvrtom na težak položaj mladih u BiH i njihovu ulogu u političkim dešavanjima u BiH.

Predsjednik Rusmir Pobrić, nakon kratkog predstavljanja koncepta i vizije M1, prezentirao je najznačajnije mjere iz programa M1 za 7 ključnih oblasti za mlade –  zapošljavanje, obrazovanje, učešće u političkom životu, zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, informiranje i mobilnost te kulturu i sport – istakavši da su sve mjere koje M1 predlaže utemeljene na argumentaciji, definiranim problemima i iskazanim potrebama mladih, koje su zabilježene u relevatnim istraživanjima i službenim izvještajima i populaciji mladih.

Predsjednik Jerlagić je istakao da dijeli vrlo slične stavove i pozdravlja predložene mjere, najavivši da će SBiH pogledati sve programe M1 i izjasniti se o njima, nakon čega je moguća i uža saradnja  na konkretizaciji programa SBiH u kontekstu sadržanih mjera i rješenja koje se odnose na mlade. Dodao je i da SBiH mijenja kadrovsku strukturu i kadrovsku politiku, te da će se na predstojećim Izborima dati prilika i mjesto mlađim kadrovima na kandidatskim listama.

 

 

 

US Embassy - Logo - Funding 2

Objavljivanje ovog materijala je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State.M1 PRAVA ZA MLADE    ALL RIGHTS RESERVED  Copyright ©  2018
M1 - Prava za mlade je inicijativa Instituta za razvoj mladih KULT