Sastanak predstavnika M1 s predsjednikom PDP-a Mladenom Ivanićem

10372578 329124377236034 5023315271105553801 n

Predstavnici M1 Prave za mlade, predsjednik Rusmir Pobrić, generalna sekretarka Mirela Ajanović i PR Tarik Kapetanović u petak, 6. juna, u prostorijama Parlamentarne skupštine BiH, imali su sastanak s predsjednikom Partije demokratskog progresa (PDP) i delegata u Domu naroda PSBiH Mladenom Ivanićem.

Na sastanku je razgovarano o teškom položaju mladih u zemlji, o problemu političke nezainteresiranosti za mlade ljude, o predrasudama prema mladima koje su uvriježene u bh. društvu te predizbornom periodu i programima političkih partija. Predsjednik M1 ukratko je predstavio viziju M1, planirane aktivnosti do Izbora 2014 te mjere i rješenja koje zagovara, a tiču se ključnih pitanja za mlade ljude: zapošljavanja, obrazovanja, društvenog uključivanja, zdravstvene zaštite , socijalne skrbi i dr. Istakao je glasačku snagu mladih u BiH, koja broji više od 610 hiljada glasova, i koja nije pasivna, kako je često predstavljana u javnosti.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić predstavio je strukturu mladih u Partiji demokratskog progresa, ranije aktivnosti koje je PDP imao u oblasti mladih te istakao otvorenost PDP-a prema omladinskoj samoinicijativi i prihvatanju dobrih rješenja.

Načelno je dogovoren i naredni sastanak radnog karaktera u Banja Luci, na temu konkretizacije programa političkih partija u kontekstu sadržanih mjera i rješenja koje se odnose na mlade.

 

 

US Embassy - Logo - Funding 2

Objavljivanje ovog materijala je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated herein are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State.M1 PRAVA ZA MLADE    ALL RIGHTS RESERVED  Copyright ©  2018
M1 - Prava za mlade je inicijativa Instituta za razvoj mladih KULT